Om oss


Riddarsällskapet Celeres Nordica bildades 1989 och har sedan dess underhållit med tornerspel i många olika former. Föreningen har sitt säte i Uppsala men medverkar på olika arrangemang runtom hela Sverige och även utomlands.


Sedan 2005 har Celeres Nordica även satt Sverige på världskartan när det gäller internationella tävlingar. Som enda svenska riddargrupp som är medlemmar i IJA (International Jousting Association) och IJL (International Jousting League) deltar riddare från Celeres Nordica varje år i olika torneringar runt om i världen med goda resultat. Senast vann Gunnar Cederberg EM i tornerspel som hölls vid Åbo slott i Finland i juli 2018.


Eftersom flera av våra riddare har tävlingsmeriter innebär det att vi kan utnyttja det även på showerna - med skyddande rustningar kan vi visa joust, man mot man, på riktigt. För ytterligare information om vad vi kan erbjuda, se showsidan.


Inom föreningen har vi inte bara riddare utan även gycklare, svärdskämpar, väpnare och övrigt folk som behövs för att bygga upp ett tornerspel.


Vi har även erfarenhet från att arbete framför kameran, t. ex. har vi deltagit i flertalet musikvideos och filminspelningar.