Minneslunden


För de som inte längre är med oss, men som vi alltid kommer minnas.


Geus Fan ´e Bun


Geus var en riktig klippa både på banan och utanför. Hans vackra yttre gjorde honom till en självklar publikfavorit, men det var hans vänliga och lugna personlighet som gjorde honom till den stjärna han var. Eldspel, kadrilj eller tornerspel, Geus ställde alltid upp oavsett vilka utmaningar vi la i hans väg. Han ådrog sig en svår skada under lek i hagen och trots akutoperation gick hans liv inte att rädda. Han sörjs och saknas av många.

Trigueiro "Tore"


Tore var en fightersom alltid gjorde allt för sin ryttare. Han tävlade i hoppning, dressyr och jousting, och med sitt vackra utseende och vänliga blick var han alltid en publikfavorit. Tore togs ifrån oss alltför tidigt efter en skada.

Mr Higgins


Higgins var en gentleman som i många år bar Enhörningens riddare i strid. Efter många års trogen tjänst somnade Higgins slutligen in på grund av hög ålder.

Jeanne d'Arc "Jeanette"


En av Celeres Nordicas tuffaste och mest omtyckta hästar har lämnat oss alldeles för tidigt för att beta på de evigt gröna ängarna. Jeanette, eller Jeanne d'Arc som hon egentligen hette, var en smidig westernhäst, en modig riddarhäst, en kraftfull dressyrhäst och en explosiv hopphäst, allt i samma egensinniga och stundtals mycket trotsiga förpackning. Jeanette var den typ av häst som gick sin egen väg, men på tornerspelsbanan gjorde hon alltid allt för sin ryttare. Med Jeanette vann Tjuren från Östra Aros Europamästerskapen i tornerspel 2010. Hon har dessutom hunnit få en son vid namn Lionheart som nu har blivit 4 år och i många avseenden liknar sin mor. Jeanette kommer sörjas och saknas av många.

Wanette "Nettis"


Nettis var Nattens Fasas explosiva springare under många år. Att hon vid ung ålder förlorade sitt vänsteröga bekom henne inte det minsta. Nettis hade en lång karriär som tornerspelshäst, men också som älskad familjehäst. Hon bar sin ryttare både genom eld och över hinder, eller drog dem i vagn. Vid ett flertal tillfällen hjälpte hon riddare att nå framskjutna placeringar på tävlingar, både i Sverige och utomlands. Vi kommer sakna Nettis när hon nu galopperar på de evigt gröna ängarna.